EFTERSYN FØRST

En behandling starter med et eftersyn af foden – har du ligtorne, sår, negle- eller fodsvamp, hård hud/ hælrevner eller foddeformiteter. Alt noteres i en journal, du er velkommen til at læse

En fodbehandling tilpasses altid individuelt til den enkelte

EN FODBEHANDLING – FODPLEJE

Selve behandlingen starter med et lunt fodbad, derefter beskæres evt. hård ud og hælrevner, neglene klippes korrekt, derefter bliver de slebet og renset grundigt op i neglefalsen. Har du ligtorne fjernes de samtidig.

Fodbehandlingen afsluttes med en god creme, evt. specialcreme til hælrevner, samt en let fodmassage

Har du problemer med nedgroede negle, fremstiller og påsætter den lægeexam fodplejer en bøjle, evt, pålimes en plastikbøjle. Bøjlen vil over tid, rette og korrigere neglen – du skal jævnligt komme til kontrol for eftersyn og justering.

Du får råd og vejledning om brug af indlæg og aflastninger. Den lægeexam fodplejer har som regel forskellige gel-aflastninger der hurtigt kan afhjælpe småproblemer.

Skønnes det der er brug for indlæg, henviser den lægeexam. fodplejer til en bandagist.

En bandagist har 5 ½ års uddannelse bag sig, og er derfor den bedst kvalificerede til fremstilling af indlæg.

Den daglige pleje af dine fødder er også vigtig – daglig vask og grundig tørring, indsmøring i en god fodcreme – og evt. lave fodøvelser, dette kan din lægeexam. fodplejer instruere dig i.

Hvis dine fødder skal trives uden problemer, er det vigtigt du bruger korrekt fodtøj, samt strømper af gode materialer – helst uld og bomuld.

Din lægeexam. fodplejer er uddannet i at behandle fødder med b.la. diabetes og gigt.

Er du pensionist/førtidspensionist, kan du ansøge kommunen om udvidet helbredstillæg til fodpleje. Du kan derved opnå op til 85 % i tilskud, hos den lægeexam. fodplejer. Din lægeexam. fodplejer hjælper med ansøgningen.